Vagant 2/2023

179 kr

I 2023 er det lettere å få gehør for dystopier og skrekkvisjoner enn lyse fremtider der menneskehetens problemer er løst av kløktige oppfinnelser. Verden er blitt en gigantisk science fiction-roman vi alle er med på å skrive, men våre symbolske rom tas mer og mer over av fantasylitteraturens skjebnevevere. Vi har ankommet et punkt i historien der det later til at alle kunstuttrykk søker seg mot montasjen som formprinsipp og de fantastiske tradisjonene som forrådskammer. Men hvilke fantastiske elementer er det som hentes frem?

Vagant 2/2023 er viet det underlige og det uhyggelige, og rommer bl.a. et dybdeintervju med Karl Ove Knausgård, et essay om Ellen Einans forfatterskap og et gjensyn med Joan Lindsays roman Picnic at Hanging Rock. Nummeret inneholder også bokanmeldelser og faste spalter.

2 på lager

Om utgiveren:


Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt som kommer med fire papirutgaver årlig. Vagant bringer nye ideer, perspektiver og impulser utenfra inn i det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn. Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene.

Vagant.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny