Vagant 2/2011

179 kr

I dette nummeret kaster Vagant et friskt blikk på hvordan litterære og popkulturelle strømninger påvirker hverandre på tvers av sjangre og landegrenser.?

Japan – «tegnenes rike» – har vært omspunnet av myter i Vesten i flere hundre år. Tidligere var orientalismen en motsats til det vestlige, med zen-mystikk, stoisk ro og geishaer. Det Japan vi møter i media i dag, fremstår like ofte som et Vesten på steroider, med seksualisert popkultur og kollektivistisk kapitalisme. Slike fremstillinger kan si mest om den ene eller den andre kulturen. Sikkert er det at det finnes en lang tradisjon for gjensidig fascinasjon og påvirkning. Mens Japan adopterte jazz og hippie-kultur, tok Vesten til seg manga og dataspill. I dette nummeret kaster Vagant et friskt blikk på hvordan litterære og popkulturelle strømninger påvirker hverandre på tvers av sjangre og landegrenser.?

Tomt på lager

Om utgiveren:


Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt som kommer med fire papirutgaver årlig. Vagant bringer nye ideer, perspektiver og impulser utenfra inn i det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn. Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene.

Vagant.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny