Vagant 2/2014

179 kr

Vagants temaavdeling er denne gangen viet film og filmoffentlighet: filmtidsskrifter, filmkritikere, filmfestivaler og alternative produksjons- og visningssteder.
Dag Sødtholt tar for seg den legendariske Harald Kolstads kritikergjerning – lang tids arkivarbeid og intervjuer med Kolstads venner og kolleger har ført til en av de lengste artiklene i Vagants historie.
Ulrik Eriksen har på sin side portrettert Kolstads forbilde, Pauline Kael, mens Ida Dybdahl har intervjuet C. Christensen om filmmagasinet Ekkos tilblivelse og selvforståelse. Sara Hornum Inanloo har intervjuet kunstneren Lene Berg, som fra en posisjon på siden av etablerte filmmiljøer lager dokumentariske filmer med et internasjonalt publikum.
I tillegg inneholder nummeret artikler om og av blant andre Øyvind Berg, Aage Storm Borchgrevink, Eivind Buene, Susanne Christensen, Kjartan Fløgstad, Henning Hagerup, Knut Hamsun, Alfredo Jaar, Georg Johannesen, Amalie Kasin Lerstang, Trude-Kristin Mjelde, Kristian Pedersen, Tore Rem, Øyvind Rimbereid, Sigurd Sandmo, Vibeke Tandberg, Christine Strandmose Toft, Donna Wood og Erling Aadland.

1 på lager

Om utgiveren:


Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt som kommer med fire papirutgaver årlig. Vagant bringer nye ideer, perspektiver og impulser utenfra inn i det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn. Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene.

Vagant.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny