Vagant 3/2011

179 kr

Vagant nr 3/2011 markerer at det er 40 år siden forfatteren Arild Asnes trådte inn i den norske litterære offentligheten. Hvordan ville dagens litteratur ha sett ut om Asnes hadde fullført sine romanprosjekter Ambivalens og Rekeselskapet, eller sin ambisjon om å skrive en norsk versjon av Louis Ferdinand Célines Reise til nattens ende?

Ingen av disse romanene ble noensinne klare for utgivelse; i stedet gikk Asnes inn i SUF (m-l), i en omvendelsesprosess som førte til en av tiårets heftigste litterære debatter og en langvarig splittelse innad i Asnes’ forfattergenerasjon. Hjemsøker Arild Asnes’ gjenferd fortsatt den norske litteraturen? Vagant inviterte fem forfattere og kritikere, fra tre ulike generasjoner, til å måle avstanden mellom 1971 og 2011.

5 på lager

Om utgiveren:


Vagant er et tidsskrift for litteratur, kunst, musikk, film, ideer og samtidsdebatt som kommer med fire papirutgaver årlig. Vagant bringer nye ideer, perspektiver og impulser utenfra inn i det nordiske ordskiftet om litteratur, kunst og samfunn. Vagant har kontorer i Bergen, Berlin og København og trykker tekster på alle de skandinaviske språkene.

Vagant.no

Tegn abonnement her!

Kjøp tidligere utgaver

Andre likte også…

Meny